• Okategoriserade
  • 0

Fredag 19/8

Matbutiken där jag handlar (Vi vid Västerbroplan) blev inte lika bra som jag hoppades efter utbyggnaden. Jo, visst är det stor skillnad. Den är myket större och fräschare nu, men de verkar inte förstå att det är en stor butik nu. Det är inte så fräscht och snyggt som man skulle önska, och ofta fattas det massor av varor. De får helt enkelt ta och skärpa till sig. för Trocadero har det inte heller. Det är skandal! Men de har i alla fall generösa öppettider, så man slipper handla i den ganska mycket dyrare jourlivsbutiken. Apropå öppettider så är det många affärer som fuskar med det. Visst, många kunder visar dålig respekt för att personalen vill gå hem när butiken stänger, men de flesta butiker på stan börjar stänga redan en kvart innan stängning. Har man öppet till sju så har man, sen får man stänga. Man får helt enkelt räkna med det när man sätter sina öppettider. På väg hem från min mataffär häromdagen så hade polisen stoppat vad jag antog var en fortkörare. Jag kom att tänka på vad bra det är att polisen jagar fortkörare. Folk brukar ofta klaga över att polisen borde ha bättre saker för sig, men om deras kontroller hjälper till att rädda liv så finns det ju inget viktigare. Om deras blotta närvaro på vägarna och att folk är medvetna om att de kan åka fast så är det värt varenda krona. När jag käkade lunch i dag så såg jag tv-sändningen från Folkpartiets landsmöte i Göteborg. Lars Leijonborg pratade i sin inledning mest om hur dåligt regeringen sköter sitt jobb och om hur alliansen minsann kan göra allting bättre. Men som vanligt kunde han inte ge några konkreta exempel, bara en svävande vision. Semestern närmar sig sitt slut, bara helgen kvar nu. Det känns som att jag valde rätt vecka att avsluta den på, så bra väder som det har varit. Och jag har redan fuskat lite, genom att börja på en lista med sånt som jag ska ta tag i när jag börjar jobba på måndag. Jag kunde inte låta bli.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.