• Okategoriserade
  • 0

Lördag 6/11

Jag läste en intressant krönika i Aftonbladet i dag. Det var Carl Hamilton som ondgjorde sig över ett beslut i Etiska rådet, ERK. Det handlade om att ett företag gjort reklam för ett enkelt sätt att göra köttbullar, så enkelt att till och med pappa klarar av det. Sexistiskt, säger ERK. Carl Hamilton klankar då ner på TV 3 och Kanal 5 (som sitter med i Etiska rådet) för att de tar ett så dumt beslut. Nån måtta får det väl ändå vara, hävdar han, och jag är benägen att hålla med. Han väljer däremot att inte nämna något om att Aftonbladet också sitter med i Etiska rådet. Visserligen med Svenska Tidningsutgivareföreningen som huvudman, men det är ändå en av Aftonbladets anställda som är ledamot i rådet. Eller är det bara ett sätt för honom att säga att även Aftonbladet tillhör ”några av de mest sexistiska nedsmutsarna av det offentliga rummet”? Det är spännande att granska tidningarna – man vet aldrig vad man hittar. Efter att ha jobbat som redaktör i drygt ett år vet jag att tidningarna inte alltid skriver sånt som är helt sant. Dessutom gav Henrik Hjelt i Parlamentet den bästa kommentaren om Vecko-revyns målgrupp: Överviktiga, nioåriga tjejer med sexproblem. Man kan lätt tro det. Av resan till Göteborg som jag skulle ha gjort om ett par veckor blev det inget. Tyvärr. Det hade varit kul med ett besök. Nåväl, snart är det nyår. Trots att vi haft långledigt (vår arbetstidsförkortning gör att vi är lediga dagen före allhelgona) så känner jag mig inte helt utvilad. Jag tror att jag är dålig på att vila helt enkelt. Jag får jobba på det. Gonatt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.