• Okategoriserade
  • 0

Måndag 27/1

Förintelsens minnesdag för människovärde och demokrati. Den 27 januari 1945 befriades koncentrations- och förintelselägret Auschwitz–Birkenau i Polen av sovjetiska trupper. Därför uppmärksammas dagen för att minnas nazismens förbrytelser och brott mot mänskligheten. Själv mår jag dåligt bara jag tänker på när vi besökte Auschwitz. Förföljelsen började redan sedan Hitler tillträtt makten i januari 1933. Inte förrän tolv år senare fick det hela ett slut. Som Albert Einstein sa: ”Världen är alldeles för farlig att leva i – inte på grund av de människor som gör det onda, men på grund av de människor som står bredvid och låter dem göra det.”

Besök också 27januari.org.

Ett snabbt kast till något annat. Medan alla andra är i labbet och gör klart förpackningarna inför morgondagens redovisning är jag hemma och städar. Det går ju rätt snabbt, men ändå drar man sig för det. Nåväl, nu hade jag ju i alla fall lite tid över.

I kväll börjar äntligen vårens omgång av ”Vita Huset”. Det är en av de bästa serierna på tv just nu. Inte missa!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.