• Okategoriserade
  • 0

Måndag 9/7

Kongressen är slut och man är hemma igen. En veckas protokollskrivande resulterade i en bunt på 110 sidor. Och så snabbt som vi skrev har det aldrig gått förut. Redan klockan 02.00 natten mot söndagen var allt färdigjusterat också. Hela veckan var det strålande solsken och ventilationen i vår förhandlingslokal klarade inte rikigt av att svalka oss. Ibland var det riktigt jobbigt. Men jag blev förvånad över att träffa så många som jag kände igen under veckan. Vissa av dem träffar man ju bara under kongressen. Men det var ju inte bara arbete under veckan. Vi hann också med en tur till Gröna Lund, en konsert med Antique på Skansen som UNF arrangerat och mycket mer. En dag kom Göran Persson och höll tal. Han imponerade som en engagerad och påläst talare. När talet var slut kom en UNF:are upp på scenen och körde ”Droger göt dig passiv” med rörelser med honom. Och han var på! På fredagskvällen var det dags för förbundsstyrelsens traditionsenliga FS-show. Där hade de bland annat filmat Göran Persson som intygade att UNF:s kanslist Ulla-Britt Wolmsten var anledningen till att UNF hade så mycket bättre administration än regeringskansliet. Han skulle göra vad han kunde för att få över henne till att jobba för honom. ”Vi vill ha Ulla-Britt”, sa han. En riktigt lyckad och skön kongress och en nytändning för mig som UNF:are. Nästa gång det drar ihop sig, 2003, är jag inte längre ung nog att vara UNF:are, utan iggis (medlem i IOGT-NTO). Under Om mig/Bilder kan du hitta bilder från kongressen tagna av Lennart Schedin.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.