• Okategoriserade
  • 0

Måndag 25/6

I helgen var det födelsedagskalas eftersom syster fyllde 20 år. Vi var i mammas och pappas hus på landet och det var riktigt trevligt. Mamma var orolig eftersom det inte såg ut att bli bra väder. Men när det var dags hade molnen skingrat sig. Syster hade ordnat smörgåstårta och bror hade bakat födelsedagstårta. I dag hade jag bokat tvättid klockan fyra. Och när jag kommer ner så är det bara en maskin som funkar, den andra har de beställt reservedelar till. Argh! Nu får de väl ta och skärpa till sig, speciellt med tanke på de två maskiner som står där nere som man inte ens kan använda. Eftersom jag är språkintresserad var jag in på Svenska Språknämndens webbplats i dag. De rekommenderar att man skriver ”kortbyxor” i stället för ”shorts”. Jag är verkligen för att använda svenska framför engelska, men det där lät ju bara löjligt och gammalmodigt. Läs mer på deras sida Onödig engelska . I morgon är det dags att börja läsa kemi. I fem veckor ska vi plugga och var tvungna att köpa en bok för 500 kronor. Trist. Men det ska nog gå bra, trots att jag ska vara borta hela nästa vecka.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.