Jag försöker kommunicera med Facebook

Jag har haft problem med Facebook och Instagram under året, som nu äntligen verkar lösta. Det var i mars som jag första gången anmälde till Facebook att jag inte kunde posta länkar till mattis.se. Av någon anledning hade min domän blockerats. Eftersom Facebook och Instagram har samma ägare, hade min domän också blockerats på Instagram. Där ställde det till mer problem, eftersom mattis.se är mitt användarnamn på Instagram.

Jag försökte länge få kontakt med båda företagen via deras olika supportfunktioner. Men utan resultat. Jag försökte också skicka meddelanden till dem via deras egna kanaler – både på Facebook och via Instagram. Men inget funkade.

Nu under hösten välde jag därför att skicka brev till Facebooks svenska kontor. Först fick jag inget svar alls, så jag fortsatte att skicka brev och hoppas att jag skulle få någon respons. Och plötsligt var det en kompis som hade taggat mig på Instagram. Det verkade som att blockeringen hade upphävts.

Lite senare fick jag att ett brev – med riktigt frimärke – från Facebook där det i princip stod att de inte kunde hjälpa mig, och att jag i stället skulle vända mig til deras europeiska huvudkontor på Irland.

Men eftersom jag nu kan posta länkar till mattis.se på Facebook, och folk kan tagga mig på Instagram så verkar hela saken vara löst. Puh!

 

Brev från Facebook.

Brevet från Facebook.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.