Gå och se Gentlemen – om så bara för scenografin

Gentlemen_NH_G9A7613_edit

Stillbildsfoto: Nadja Hallström, © 2014 B-Reel

I fredags var jag och Andreas och kollade på filmen Gentlemen, som hade premiär då. Jag visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig, men det var en riktigt bra film. Filmen bygger på Klas Östergrens böcker och den kommer också som tv-serie i vår. Själva storyn har ingen riktig början eller slut, utan bara flyter på. Men intressant är det.

Det bästa av allt är dock scenografin och fotot. Varenda detalj är utförd med omsorg. Scenografen Linda Jansson har gjort ett enormt arbete och fotografen Jallo Faber har verkligen haft ett tacksamt jobb. Allt är snyggt helt enkelt.

Den som tittar noga kan se både Magnus Carlson från Weeping Willows och Goran Kajfeš på filmduken. Magnus Carlson står nog ensam för filmens humoristiska inslag.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.