Västtrafik – igen

Jag gillar inte Västtrafik så mycket, men när de släppte sin app för iPhone tyckte jag att de äntligen hade gjort nåt rätt.

vasttrafik_app_gammal

Västtrafiks gamla app var lättanvänd och tydlig. Men sen bytte de ut den. Det kom ingen vanlig uppdatering, utan en helt ny app som är mycket sämre.

vasttrafik_app_ny

Västtrafiks nya app

Jag använder appen mest för att se kommande avgångar på olika hållplatser. I den gamla appen visas informationen väldigt tydligt. Spårvagnar och bussar är tydligt uppdelade och färgkodade precis som i verkligheten. Dessutom visas för alla linjer hur många minuter det är tills spårvagnar och bussar kommer till hållplatsen. Mycket enkelt och mycket tydligt.

Men i den nya appen är det inte så. I den nya appen är det inte lika tydligt vilken spårvagns- eller busslinje som visas. I stället för den traditionella färgkodningen har man i stället skrivit ut ”Spårvagn 5” eller ”Buss 24”. Dessutom har man en ikon som visar om det är spårvagn eller buss det gäller, men om man ändå måste skriva ut det så förlorar ikonen sin poäng. Eftersom avgångarna nu är sorterade efter tid i stället för efter linjenummer, så blir det ännu svårare att hitta in avgång i listan. Dessutom har de ändrat tidsangivelserna från antal minuter kvar till avgång till klockslag för nästa avgång. De små siffrorna under klockslaget visar avgångstiden i förhållande till tidtabellen, om man är försenad eller i tid. Det känns helt irrelevant här. Jag vill veta antalet minuter kvar till avgång. Nu måste jag i stället räkna om varje tidsangivelse till hur många minuter som är kvar till avgång. Och jag vet inte om min klocka är lika mycket som Västtrafiks klocka. Den gamla appen har funkat bra hitills, men nu har de börjat stänga ner funktioner så nu måste jag snart byta. Tyvärr.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Jörgen skriver:

    Alltså, du måste skriva till dem och klaga!

  2. Mattis skriver:

    Det har jag gjort. Vi får se om de svarar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.