En visning!

Det är ingen hemlighet att jag inte gillar Boplats Göteborg. På Boplats får man jaga lägenheter som diverse hyresvärdar lägger ut. Problemet är att man inte har någon aning om hur värdarna väljer ut hyresgäster eller hur man ligger till eftersom det inte finns något kösystem.

Jag registrerade mig på Boplats i mars 2007, och häromveckan fick jag mitt första erbjudande någonsin. Det var Familjebostäder som hade en lägenhet ledig mitt i stan, och jag fick komma på visning. Bovärden berättade lite om systemet och sa att de som kommunalt bolag bara går efter registreringstiden på Boplats när de väljer ut vem som får lägenheten. Tydligen hade det också varit en visning innan, där två tjejer verkat intresserade av lägenheten men sen aldrig svarat på erbjudandet. Så då fick jag ett erbjudande, som en av fem på en andra visning. Men nån av de andra som var där och kollade (bara två andra dök upp) hade tydligen lägre registreringstid för jag fick den inte.

Nu vet jag i alla fall att jag är med i matchen, även om man aldrig vet hur man ligger till beroende på vilka andra som också är intresserade av en viss lägenhet.

Jag har ju ingen brådska egentligen så jag kan ju tillåta mig att vara lite kräsen också.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.