• Okategoriserade
 • 5

Mer åttiotalsmusik

Anton kommenterade inlägget om Sandra Kims låt ”J'Aime La Vie” som jag skrev om i går och tyckte att den var lik ”Var ska vi sova i natt”. Sen sa Marcus att den var lik en italiensk låt. Jag var helt enkelt tvungen att gräva lite i det. Originalet gjordes av gruppen Ricchi E Poveri 1981 i Italien och låten hette då ”Sarà Perchè Ti Amo”. De första svenska versionerna, som fick titeln ”Var ska vi sova i natt (baby)” gjordes 1982, och då av hela fem olika band (de flesta på Mariann): • Steaplers • Curt Haager • Perikles • Mighty Band • Wizex Perikles Mighty Band En dansk version finns det också, bland många andra språk. 1993 gjordes den också av Brinkenstjärna.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Marcus skriver:

  Strålande!

 2. Helene skriver:

  Din dagbok blir mer och mer läsvärd. Det här är ju världens bästa låt!

 3. Mattis skriver:

  Kul att du gillar det! Jag är inte lika såld, men den sätter sig lätt.

 4. vorang skriver:

  Genova är förstås bäst (originalet) textmässigt är låtarna polarmotsater i alla olika versioner.

 5. Vorang skriver:

  Tror Mighty Band var först ut i Sverige med denna och spelade låten 1982 i Nöjesmaskinen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.