På bio: Valkyria

I kväll var vi ett gäng på bio och såg Valkyria, om ett attentat mot Hitler under andra världskriget. Ett problem med filmen är förstås att alla tyskarna pratar engelska. Men går ju liksom inte att komma undan och när man väl lever sig in i filmen så är det inget man hänger upp sig på. Däremot tyckte jag att den var lite väl skissartad ibland, det gick lite för fort fram. Den hade faktiskt gärna kunnat vara lite längre, för den känns inte så lång som de två timmar den faktiskt är. Betyget blir ändå att den är klart sevärd. Kul också att få se Bill Nighy och Eddie Izzard i såna här roller.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Hull skriver:

  Komiker är ofta mycket duktiga dramaskådespelare. De har ett helt annat register än vad vanliga dramaskådespelare har. Jim Carrey är ju till exempel alldeles lysande i Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Bara för att ta ett exempel.

 2. Mattis skriver:

  Absolut. Kul att de får visa det också.

 3. Marcus skriver:

  Tempot i filmen var märkligt. Ibland gick det väl raskt fram, ibland var den som ett sömnpiller. Lite bättre tempofördelning så hade den blivit mycket bättre, tror jag.

 4. Mattis skriver:

  Sömnpiller håller jag inte med om, men ett jämnare tempo hade varit bra. Eller lite djupare ibland.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.