• Okategoriserade
  • 0

Västtrafik slösar med min tid

I dag var första jobbdagen på det nya året. Jag är ganska förkyld men jag har liksom tröttnat på att kolla på tv nu. Så jag tog som vanligt bussen till Borås, men ganska snart efter att vi har kommit ut ut Göteborg så tar föraren av och parkerar längs en avfart. Han berättar ingenting om varför eller hur länge vi kan tänkas få stå där. Alla antar att det är fel på bussen och att vi väntar på en ersättningsbuss, men ingen vet. Några går fram och frågar, men föraren informerar inte hela bussen. Till slut går jag fram och frågar vad som står på. Och sen ber jag föraren att informera alla passagerarna. ”Jag har ropat ut”, säger han. Jag är säker på att han inte har gjort det, men säger bara ”jag tror inte att alla hörde”. Efter att vi har stått där i en halvtimme och väntat så kommer äntligen vår nya buss. När det var dags att åka hem var bussen full redan när jag kom till hållplatsen, och utanför stod en hel busslast till och väntade på att få åka hem. Nån extrabuss fanns det inte heller, helt oförklarligt eftersom Västtrafik borde veta bättre. Så jag fick ta tåget i stället och kom hem senare än beräknat. Så sent att resegarantin borde gå in. Frågan är bara vad den täcker. Om man riskerar att komma mer än 20 minuter sent så får man åka taxi eller bil, men ersättningen är max 300 kronor. Men på de pengarna kommer man inte till Göteborg. Jag undrar vilken ersättning man får om man är snäll och sitter kvar på en trasig buss eller tar ett senare tåg i stället för att åka bil och släppa ut en massa avgaser. Det vill de inte skriva på sin webbplats. Dessutom har de mage att höja priset för sin undermåliga service. Ett månadskort kostar nu 1.415 kronor.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.