• Okategoriserade
  • 0

Hemåt igen

I går åkte jag till Stockholm för att vara med på prisutdelningen för Svenska Designpriset. Det var första gången jag var med på nåt sånt så jag hade inga höga förhoppningar, men så värst kul var det tyvärr inte. Dessutom vann vi inte. Konferencier var Annika Jankell, som jag inte alls gillar. Dessutom verkade hon dåligt förberedd och visste inte riktigt hur hon skulle hantera vinnarna, som hon gjorde korta intervjuer med. Vinnarna utses dels av en jury, dels av folk som går in och röstar på CAP&Designs webbplats. Juryn består av enbart tre personer, två av dem från arrangören Batteri och en person till. Inte så tungt. Dessutom tycker jag att det är alldeles för många nominerade i vissa klasser, till exempel när det gäller årsredovisningar så nominerades 20 av bidragen. Innan prisutdelningen så var det lite mingel i ett trångt utrymme utanför den sal där vi skulle vara på Moderna Museet. Det fanns liksom inte så mycket utrymme för att mingla. Efteråt var det mat och då fick man ta sin tallrik och sitt glas och försöka hitta nånstans att stå och äta. Inte så kul, och inte så kul mat heller. Men jag fick i alla fall chansen att prata med chefredaktören för tidningen som vi tävlade med och säga att jag tycker att tidningen borde utvecklas. Det visade sig att hon var inne på samma spår och vi diskuterade lite kring det. Det kanske kan bli nåt bra av det. Nästa vecka har vi chansen igen, då i Svenska Publishing-priset. Då är det två andra från företaget som får representera. Bättre var det med hotellet. Vi bodde på Sheraton, värsta lyxhotellet. Dessutom hade vi en lounge på vår våning där man kunde äta frukost utan att behöva beblanda sig med de andra hotellgästerna. Bättre var också att få träffa Erik och Anton. Jag längtar faktiskt lite efter att få plugga igen. Eller att göra nåt annat i alla fall. Tåget som jag sitter på var sisådär 20 minuter sent från Stockholm och när det väl dök upp på perrongen fanns det inga skyltar med vagnsnummer. Det blev ett härligt kaos. Nu återstår bara att se när jag slutligen kommer fram till Göteborg. 18.17 var planen från början.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.