Skörden från London

I går kom jag tillbaka till Göteborg efter att jag och Anton varit i London i fem dagar. Vi har haft tur med det mesta: bra väder, god mat och rea mest överallt. Vi har varit på några museer, ätit god mat och shoppat en hel del. Dessutom har vi gått oss trötta. Vi passade också på att träffa Kamilla och hennes kompis Giorgios som var i London en natt. De bodde på samma hotell som oss dessutom. Hotellet var faktiskt oväntat bra. Vårt rum hade öppen spis och högt i tak, men ett väldigt litet badrum. Den engelska frukosten vågade vi oss inte på. Det är stor skillnad mellan London och Sverige i allmänhet och Stockholm i synnerhet. Det mest uppenbara är att det är mycket mer folk i London. Kanske just därför visar folk mer hänsyn, ber om ursäkt om man stöter ihop och säger till om de vill komma förbi. Det är en av de saker som bidrar till att göra London till en trevligare stad. Dessutom är skyltningen föredömlig i London. Speciellt i tunnelbanan skyltas det friskt. Det är aldrig nån tvekan om vart man ska ta vägen. Vi lyckades hitta ett par bra shoppingområden, förutom den klassiska Oxford Street, nämligen Seven Dials och Soho. Dessutom lyckades vi hitta några bra restauranger att äta på, som förutom god mat bjöd på trådlöst nätverk. På så vis kunde jag använda min iPhone för att kolla upp adresser till nån butik och öppettider till nåt museum. Mycket praktiskt. Extra nöjd är jag över att de i några butiker trodde att jag var britt, och frågade om jag hade deras bonuskort. Minst nöjd är jag med Harrods, som inte alls var lika bra som jag minns det. Men en bra skiva lyckades jag i alla fall komma över där. Jag gillar verkligen att personalen i butiker och på restauranger är väldigt serviceinriktade, något som man ser alltför lite av här hemma. Min shoppingskörd blev fem t-shirts, tre jackor, ett par shorts, en halsduk och fyra skivor. Så här ser det ut:
Just Jack: “The Outer Marker”, 10 pund (122 kronor) HMV Oxford Circus
Sharon Jones and The Dap Kings: “100 Days, 100 Nights”, 9,95 pund (121 kronor) HMV Trocadero
Mark Ronson: “Version”, 6 pund (73 kronor) HMV Trocadero
Sharleen Spiteri: “Melody”, 9,99 pund (122 kronor) Harrods/HMV
Hon var tidigare sångerska i Texas och det här är hennes solodebut.
Halsduk, 4,99 pund (61 kronor) Urban Outfitters, Earlham Street, Seven Dials
T-shirt, 15 pund (183 kronor) Gola, Carnaby Street, Soho
T-shirt, 12,99 pund (159 kronor) JD Sports, Oxford Street
T-shirt, 4,99 pund (61 kronor) Uniqlo, Oxford Street
T-shirt, 9,99 pund (122 kronor) Urban Outfitters, Earlham Street, Seven Dials
T-shirt, 16 pund (195 kronor) American Apparel, Oxford Street
Shorts, 10 pund (122 kronor) Debenhams, Oxford Street
Vändbar jacka, 19,99 pund (244 kronor) JD Sports, Camden
Jacka, 35 pund (427 kronor) American Apparel, Camden, Neal Street
Jacka, 24,99 pund (305 kronor) Uniqlo, Oxford Street
Klocka, 15 pund (183 kronor) River Island, Oxford Street
Det här är nog det bästa köpet. Precis en sån färgglad klocka som jag ville ha. Några bilder från London kommer lite senare.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Helene skriver:

  Klockan – otroligt snygg. Jackorna – verkligen du!

 2. anna karin skriver:

  vilken massa shopping och mycket fint. så det stora frågan köpte anton en snygg scarfs med?

 3. Mattis skriver:

  Han försökte verkligen -¬†men nån scarf hittade han inte.

 4. Kamilla skriver:

  Du är så färgglad!

  Det var (på tal om artigt) en brud som skallade mig när hon kom springande i full fart utanför Victoria. Okej, hon sa sorry, men hon kunde ju ha sett sig för innan hon sprang för full fart igenom en folkhop… Innan det hade vi fått höra en kärring säga fula ord som "bitch" till en tjej som sprang in i henne, trots att tjejen sa sorry. Jag tror att kontentan är: man ska akta sig för att promenera i närheten av Victoria.

 5. Mattis skriver:

  Min inställning just nu är att mode ska vara kul. Och färger är ju kul!

  Du verkar ha råkat ut för en hel del -¬†och även om det är trevligt när folk säger “sorry” så ursäktar det ju inte allt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.