Förhandsvisning av Profilen

I går presenterade jag den nya formen på Profilen, som är distriktstidningen för IOGT-NTO i Göteborg. I höst kommer det första numret med den nya formen. Utmaningen med tidningen ligger i att packa in allt innehåll på 40 sidor i A5-format. För att få mer utrymme till text och bild har jag komprimerat programmen, där föreningarna berättar om sina aktiviteter, så gott det går. Jag har också samlat dem i slutet av tidningen i stället för att som tidigare ha dem utspridda. Strukturen var det största problemet med tidningen – det var omöjligt att hitta. Nu blir det lättare att hitta, tack vare en innehållsförteckning och ett genomtänkt upplägg. Dessutom kommer det nog att behövas en del redigering i texterna, som oftast skrivs av medlemmarna själva. Responsen på mitt förslag var enbart positiv. Jag är van vid att få feedback och sen arbeta vidare med ett nytt förslag, men nu var de bara nöjda. Å andra sidan kanske du tycker att nåt borde göras bättre? Här är några exempel på hur sidorna kan komma att se ut (klicka för att se större, öppnas i nytt fönster).

Du gillar kanske också...

12 svar

 1. Hull skriver:

  Blir väl med alla säkerhet den bästa distriktstidningen i landet. Ser fräscht ut.

  Och jag jävlar vad jag älskar detaljen med +-tecknet på framsidan. Snyggt och smart.

 2. Mattis skriver:

  Tack! Att göra den bästa distriktstidningen i landet var faktiskt vår utgångspunkt.

 3. Kerstin skriver:

  Så du menar att det händer att du får göra om jobbet ibland, att någon inte är nöjd och om och om igen? Nähä. Har väl aldrig hänt?

 4. Mattis skriver:

  Det vore skönt att kunna säga att det inte är så, men så är det allt som oftast. Inte bara när jag jobbar för IOGT-NTO. Faktiskt.

 5. Erik Wagner skriver:

  Från att ha varit en tre till en solklar tolva om du får genom detta! Så snyggt!

  Vilka medlemmar vi har!!!

 6. emil skriver:

  fan vad du är grym. jag är sjukt imponerad. jag ska anlita dig för designjobb i framtiden när jag fåt feeeeta beställningar på saker. 🙂

 7. Mattis skriver:

  Tack! Jag är beredd. 😀

 8. David skriver:

  Snyggt! Och ni hade verkligen en hög ambitionsnivå när ni sa att ni skulle göra den bästa distriktstidningen i landet… 😉

 9. Mattis skriver:

  Haha, tack. Man måste ju börja nånstans. 🙂

 10. Jojjo skriver:

  Snyggt! Känns trevligt och inbjudande att läsa. Ett minus till färgerna bara – känns lite uttjatat med magenta och cyan och den beiga är ju inte helt upplyftande. Framsidan känns pigg i färgerna medan inlagan blir lite tröttare. Men som sagt – snyggt och trevligt! 🙂

 11. Mattis skriver:

  Tack för kritiken! Jag håller med om färgerna. Det är nog min svagaste punkt generellt. Jag får ta och fila på det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.