• Okategoriserade
 • 6

Mera bredband

I morgon kommer nån firma jag aldrig hört talas om hem till mig och ska byta ut mitt antennuttag för att man ska kunna få bredband via kabel-tv. Tiden är så klart åtta till fem, och eftersom jag inte är hemma måste de komma in på nåt vis. På lappen som jag har fått skriver de hur man ska göra. ”Nyckeln till lägenheten kan ämnas till någon granne. I annat fall ombeds ni ringa nedanstående nummer och lämna besked eller ta kontakt med teknikerna på plats.” Jag känner inte mina grannar, och är det meningen att jag ska gå runt i hela huset och knacka på tills jag hittar nån som kommer att vara hemma i morgon? Det känns lite konstigt att lämna ut min nyckel till vem som helst. Jag har aldrig varit med om att man ska lämna nyckeln till nån granne. Varför får inte den här firman låna huvudnyckeln och gå in i de lägenheter där folk har sagt okej? Det måste ju vara mycket enklare.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Jörgen skriver:

  Skumt. Jag skulle ha ringt min hyresvärd och frågat dem. Normalt brukar ju såna här "entreprenörer" alltid få tillgång till huvudnyckeln, och om man har något emot det måste man säga till. Men lämna nyckeln till din granne du, så kan grannen kila iväg och göra en kopia av din nyckel…

 2. Mattis skriver:

  Jag pratade med installationsfirman i går, och de föreslog att nyckeln skulle fästas med en tråd i brevlådan, så att jag kunde fiska upp den när jag kom hem igen, eller att nyckeln skulle gömmas på nåt bra ställe. Det tyckte jag inte lät så bra. I stället

 3. Macke K skriver:

  Har inte reglerna för huvudnycklar ändrats? Jag har för mig att jag har hört någonstans att värden inte får använda huvudnyckel hur som helst. Dessutom är det inte alla hus/värdar som har huvudnyckel.

 4. Mattis skriver:

  Självklart får värden inte använda nycklar hur som helst. Den som bor i lägenheten måste alltid ge sitt tillstånd. Men det vore enklare för mig att bara säga okej till det, än att behöva styra upp det här. Jag vet att värden har huvudnyckel, men de ville

 5. Jörgen skriver:

  Fast hos oss är det så att den som har ett extralås får själv ansvara för att antingen vara hemma eller att helt enkelt se till att inte låsa det extra låset just den dag som de ska komma. Ha, ha, fästa nyckeln i en tråd!? Skulle inte heller våga det. Gömma den…?

  Tekniker: – Vi hittar inte din nyckel? Vart sa du att du lade den?

  M: Där under cykelstället till höger. Men jag lade lite sand över så den inte skulle synas.

  Tekniker: – Sorry grabben, men de har asfalterat om din gård i dag.

 6. Mattis skriver:

  Jag håller med. Men folk är tydligen inte så smarta.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.