• Okategoriserade
  • 2

Årets häftigaste #tv-upplevelse

SVT sände i kväll årets häftigaste tv-program. ”Julevangeliet i Liverpool” markerar starten på stadens år som Europas kulturhuvudstad 2008. Programmet är inspelat live på Liverpools gator i formen av en musikal. Skådespelarna agerar på olika platser och rör sig på gatorna i staden tillsammans med musiker som följer med dem. Föreställningen klipps ihop mellan olika platser, och dessutom finns publik vid en stor utomhusscen som får vara delaktig i handlingen. Fantastiskt häftigt är det. Och trots att budskapet är 2000 år gammalt känns det verkligen aktuellt. Så här beskrivs sändningen på svt.se: Julevangeliet i Liverpool
Liverpools år som Europas kulturstad 2008 inleds med en dramatiserad föreställning om Jordens första jul ackompanjerad av berömda nutida popsånger – inspelad live i december 2007. Följ med fackeltåget genom gator och torg till stranden av floden Mersey där en dramatiserad version av Jesu födelse spelas upp till musik av bland andra The Beatles,The Zutons, Echo & The Bunnymen, Frankie Goes To Hollywood, The Teardrop Explodes, The Lightning Seeds, Space, m.fl. Även i SVT1 27/12 och SVT24 28/12

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Hull skriver:

    Låter lite som Flashmob vid Paddington Station, fast med popmusikal istället för opera… Jag vill se, men kan inte se att programmet är i tablå varken den 27 eller den 28 december. Skandal.

  2. Mattis skriver:

    Det är samma koncept, men jag tycker att de har tagit det ett steg längre här. Och konstigt av SVT att inte ha koll på sina egna sändningar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.