• Okategoriserade
  • 2

På kongress

David och jag kämpar på med ordförandeskapet, och i dag har jag klubbat igenom en hel radda beslut. Det är riktigt roligt! Det inte lika roliga är att många av ombuden fäster större uppmärksamhet vid fomalia, som hur vi röstar, än vid själva sakfrågorna. Vi körde med metoden att alla skulle hålla upp sitt röstkort vid omröstningar eftersom det skulle göra det tydligare hur folk röstar, men ett ombud tyckte minsann att vi skulle rösta med ja-rop, så då blev det en debatt om det som ledde till att vi kunde låta röstningen med röstkorten fortsätta. Ungefär så går det till, men vi försöker lära dem hur smidiga förhandlingar går till. I övrigt är det bättre väder än väntat. Knappt nåt regn och ganska varmt har det varit. Dessutom är alla de där bra människorna som man vill hänga med på plats, även om alla har rätt mycket att göra. Men på kvällarna har folk tid att umgås, och nattkaféet är riktigt mysigt att hänga på. I går var det show vid Parksnäckan i nån park här i Uppsala. Svenska mästarna i breakdance, Grounded, inledde med bravur. Sen forsatte programmet med svenska mästarna i kvinnlig barbershop. Jag förväntade mig att det skulle vara ganska kul, men det var riktigt otäck och högtravande körsång. Till sist äntrade Gabriel Forss scenen (ni vet han körledaren som var med i Melodifestivalen och hade programmet Förfest hos Gabriel på SVT). Han kan tyvärr inte sjunga. Kävllen avslutades med Drogvägrarnas Kulturfestival, en öppen scen med inslag av blandad kvalitet. Vissa saker var riktigt bra, medans annat bara var pinsamt. I kväll är det riksmästerskap i olika mer eler mindre seriösa grenar, och sen är det dags för nattplenum. Klockan 21.00 kör förhandlingarna igång igen, och sen håller man på tills man har klarat av det man ska. Då leder det andra ordförandeparet beslutsfattandet, och jag och David fortsätter i morgon bitti.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Salam skriver:

    Tack för ett riktigt bra och tydligt ordförandeskap!

  2. Mattis skriver:

    Tack! Det var kul att höra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.