• Okategoriserade
 • 4

SJ Prio

Äntligen har SJ ordnat med biljettlöst resande. Det är en del av deras nya kundkort SJ Prio, som också ger poäng på alla inköp. Bonus är helt ointressant för mig, men det biljettlösa resandet har jag väntat länge på. Så jag skaffade mig ett kort och började boka resor. Bland annat la jag in en resa till Göteborg på kortet, så att jag skulle slippa hämta ut biljetter. När jag klev på tåget och visade upp mitt kort blev tågmästaren lite bekymrad. ”Jag skrev ut listor för alla andra tåg i dag, men inte det här.”, sa han. ”Det har aldrig varit nån som har åkt biljettlöst på den här sträckan förut.” Jag fick åka vidare ändå, men han kunde inte kolla att jag verkligen köpt biljett. Det verkar alltså som att de skriver ut listor på folk som åker biljettlöst, och det kan ju inte vara en så värst smidig lösning. Om tågmästaren nu har skrivit ut listor för hela dagen, och jag bokar en resa just innan tåget går så blir det ju problem. Eller är det så att det finns nån smart teknisk lösning på det här som inte har kommit till Borås än? Annars är ju den enda skillnaden att tågmästaren måste skriva ut min biljett i stället för att jag ska göra det. På lördag ska jag till Göteborg igen. Vi får se hur det går då.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Macke K skriver:

  När jag åkte biljettlöst med Commeokortet läste de av det i sin apparat. Det tog alltid mycket längre tid än att bara klippa biljetten. Men ibland, när de inte orkade eller visste hur man gjorde eller inte hade någon apparat med sig, då behöll de kortet och försvann, för att sedan komma tillbaka när de kollat att allt stämde.

  En gång hamnade jag på ett tåg till Gävle där tågmästaren bestämt hävdade att det inte gick att resa biljettlöst i andra klass. Jag hävdade motsatsen och visade mitt sms och sa att det aldrig varit några problem. Han ändrade inte sin ståndpunkt men lät mig sitta kvar. Efter en stund kom han tillbaka och sa:

  – Nu har jag kollat upp det här, och det är bara i första klass man kan åka så. Men det var ju fyra år sen, så nu kanske till och med han har lärt sig ett och annat.

 2. Mattis skriver:

  Härlig inställning. Men de verkar inte ha gjort så stora teknikframsteg sen dess.

 3. Anders skriver:

  Tågvärdarna får nya handdatorer till hösten. Då blir det antagligen bara att dra kortet. Swosch!

 4. Mattis skriver:

  Äntligen! Lagom till att jag skaffar pendlarkort.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.