• Okategoriserade
  • 2

Prismärk mitt kött!

I allt fler butiker har man slutat prismärka charkprodukter som till exempel kött. Det gör mig galen. Jag vill veta vad det jag köper kostar. I stället för prismärkning finns ett kilopris på hyllkanten. Jag måste först lista ut vilken typ av kött som har vilket kilopris och sen räkna ut hur vad priset blir. Prissättningen av frukt och grönsaker har länge fungerat på samma sätt, men jag tycker ändå att det finns en skillnad. Vid frukten finns ofta en våg så att man kan väga själv, kilopriset är nästan alltid lägre och det är lättare att själv välja hur mycket man vill ha. När det gäller kött har man som kund inga möjligheter till att själv ta så mycket som man vill av en viss vara. Något som bidrar till det här är att butikerna tar in färdigförpackat kött i stället för att stycka i butiken. Produkten är då redan försedd med en etikett med vikt, och sen får kunde räkna ut resten själv. Jag inser när jag skriver det här att det kan verka löjligt, men jag tycker att butikerna har en skyldighet att prismärka sina varor!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Macke K skriver:

    Många butiker har ju en prisfrågeterminal precis vid köttdisken. Ungefär som en våg vid frukten alltså.

  2. Mattis skriver:

    Inte de butiker jag handlar i, vare sig det är Vi, Ica eller Hemköp.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.