• Okategoriserade
 • 6

Berlin

I onsdags åkte jag och Anton till Berlin. I går kom vi hem. Då var vi ganska slitna efter att ha avverkat de flesta måsten på fyra dagar. Det finns gott om sevärdheter och museer i Berlin, men shoppingen är usel. Så vi åkte runt med kollektivtrafiken och avverkade museum efter museum. Och det var tur att jag köpte den där reseguiden, för annars hade det nog inte gått lika bra. Vi lyckades i alla fall med att inte åka vilse en enda gång i det dåligt skyltade spårvagns- och tunnelbanenätet. Berlin bjöd på ett fantastiskt höstväder, och på torsdagen behövde man inte ens ha nån jacka. Dessutom är tempot mycket lugnare än i Stockholm, och stämningen mycket gemytligare. Berlin har också bra och billig mat. Vi kände oss nöjda med restaurangerna, trots att vi en kväll lyckades hamna på en restaurang med ett tjugotal födelsedagsfirande svenskar. På det hela en mycket bra resa, och nu är det bara att börja klura på vart det ska bära av nästa gång. Bilderna från resan kommer på lördag, då den här sajten får en ny design. Releaseparty blir det på lördagen, så om du inte är där kan du räkna med att se sajten live först på söndag. Jag har varit lite orolig för att inte hitta en form som funkar, men nu har det lossnat och jag tror att det kan bli bra.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Hull skriver:

  Paris, Barcelona och Amsterdam är på min lista.

 2. Mattis skriver:

  Rom, Paris och London igen kanske.

 3. Sofia skriver:

  Mycket lugnare än Stockholm ja… det är ju inte så svårt att hitta något ställe som passar på den beskrivningen ;o). Ser fram emot att se bilder jag.

 4. Mattis skriver:

  Så är det nog. Stockholm är galet stressigt.

 5. Macke K skriver:

  Bryssel upplevde jag som lugn, och vi pratade om ett göteborgskt tempo, trots sin storlek. Kan det vara så att Sthlm har rätt fett storstadskomplex och alla stockholmare (kanske inte alla, men många) tror att storstäder sak vara stressigare? Måste nästan åka till NY och se hur tempot är där…

 6. Mattis skriver:

  Eller så kan man strunta i det och bara ta det lugnt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.