Vilken dag

Den andra jobbveckan började inte lika bra som den förra. I dag var det mycket som inte gick bra. Min dator lyckades krascha just som jag fått till grunden på distriktspärmen, så det jobbet försvann. Jag hade självklart autospara-funktionen på, men när jag startade om och skulle öppna filen, så kraschade datorn igen och allt det försvann.

Och när jag skulle hämta hem bilder till Motdrag från tryckeriets ftp-server, så lyckades jag radera alltihop i stället för att ladda ner dem. Klockan fyra blev jag lite less och gick hem.

Sen tog jag 62:an in till stan, och resan som brukar ta 15–20 minuter tog i dag en timme. Det var översvämning vid Tegelbacken efter regnet. Och trots stora vattenmassor under en bro så envisades folk med att försöka köra igenom, och fastnade. Bärgningsbilen hade fullt sjå. Eftersom vi åkte buss gick det bra att komma fram, men det tog sin tid.

På vägen hem tog jag i stället tunnelbanans blå linje, men där hade det varit stopp i trafiken och det var långa förseningar. Suck. Det har inte gått så bra för mig med kollektivtrafiken sen jag började jobba efter semestern. Vi får se om det blir bättre nästa vecka när jag är ledig igen. Men det var inte bara en dålig dag, de ringde till exempel från tidningen Stureplan och gav oss en till gratis helsidesannons. Och tryckeriet hade bilderna kvar som jag raderade. Och jag löste problemet med färgerna i Quark, med hjälp från en medlem på forumet Bold.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Pierre skriver:

  Vad var problemet? Med Qxp alltså?

 2. Mattis skriver:

  Olika block hade fått olika inställningar för svällning och övertryck, så att de ändrade färg så fort de vidrörde en bild.

 3. Macke K skriver:

  1520 minuter. Det är lite mer än ett dygn det…

 4. Mattis skriver:

  Det står "15 till 20 minuter", men med ett halvfyrkantsstreck. Ser du inte det? Du kör ju till och med Mac.

 5. Macke K skriver:

  Nej, det syntes inte när jag tittade på texten i RSS:en (eller hur man nu säger). Men nu ser jag det. Ursäkta.

 6. Mattis skriver:

  Okejrå.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.