Jakten på presenten

I går var det dags för kalas hos Ola som fyllde år. Eftersom han just fått jobb i Borås, köpte jag en jättefin bok om staden. Nu kan ha gå runt och titta på alla fina statyer som finns där – de kallar sig tydligen för ”Skulpturstaden”. Första presenten är avklarad. När jag kommer till Göteborg efter jobbet möter jag upp Marcus och Andreas för att hitta en till present. Vi tänker oss en snygg t-shirt och går en vända på Andra långgatan. Vi börjar på Shelta, och fortsätter sen på Skank. Där hittar vi en t-shirt som vi kan tänka oss att köpa, men vi går ändå bort till PTNC först för att kolla in läget. Där hittar vi inget (förutom Totte som står och snackar med innehavaren Jake), men när vi går tillbaka till Skank har de hunnit stänga och vi står utan tröja. Då börjar jakten. Klockan är tio över sex och snart är inga butiker längre öppna. Vi går genom Haga, men allt är stängt. Vi går till Vasa, men allt är stängt. Till slut upptäcker vi att Red Devil är öppet och går dit. Där får vi tag i en snygg wct-tröja som vi slår till på, och det blir såklart succé. Väl på plats bjuds det på tårta av största modellen. Fyllningarna vill aldrig ta slut. Det är banan, vaniljkräm, chokladpudding, ananas och hallon. Och det är gott. När jag väl kommer hem efter det mycket trevliga kalaset sliter jag med tidningen Profilen tills mitt i natten. Snart är det dags för tryckning.
Ola käkar mastodonttårta

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.