• Okategoriserade
  • 2

Linsträning

Nu finns det äntligen dygnet-runt-linser för mitt inte alltför stora brytningsfel. Därför bestämde jag mig för att skaffa linser. Jag vill inte hålla på och jiddra med att ta ur och sätta in linserna varje dag, och hålla på med linsvätska. Dygnet-runt-linser har man en hel månad, och sen byter man. I måndags var jag och skulle hämta linser och lära mig sätta in dem. Linsträning kallas det, och en optikerassistent skulle lära mig hur man ska göra. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte mig att linserna skulle se ut, men de var väldigt mjuka och tunna. Det gick bra att sätta in linsen i höger öga, men när jag försökte med vänster öga så vek sig linsen och den ville inte lägga sig rätt. Vi skulle ha kunnat ta ut den och provat igen, tycker jag så här i efterhand. Men optikerassistenten tog dit optikern, som tog ut linsen. Och utan att tänka på det slängde hon linsen i papperskorgen! Den som jag skulle ha i en månad. Så nu har jag en lins som är rätt, och endagslinser på vänster öga. I kväll skulle jag hämta en ny lins, men den hade förstås inte kommit. Så här i början har jag bara linserna på dagen, för att vänja ögonen vid dem. Det ska bli spännande att se hur det går. Och nu har jag lovat att köpa solglasögon också. Vi får se om jag hittar några snygga.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Jojjo skriver:

    Oj oj oj. Du är då alltid först med det senaste! Linser – vilken grej 😉

  2. Mattis skriver:

    Min optiker sa att hon inte visste när det skulle komma till Göteborg, men det borde ju vara på gång.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.