Fotograferingen

I helgen var det fotografering i Göteborg. Sex UNF:are var på plats för att vara med på bild. Dessutom var Anna-Karin och Linnéa med för att hjälpa till med klädval och bilder. Vi började lördagen med fotografering i Slottsskogen. Där ställde vi upp den snygga gula folkabussen och sen var det dags för UNF:arna att agera roadtrip. Mitt i fotograferingen kom en kille som jobbade med frisbeegolfen i parken och förklarade bryskt att vi inte fick vara där om vi inte hade tillstånd. Om parkvaktaren kom så skulle vi minsann få böter omedelbums. Men eftersom vi bara hade tjugo minuter kvar av tiden i Slottsskogen så blev det inget problem mer än irritationen över hans otrevliga sätt. Varför kan folk inte fråga vad vi gör och var vi kommer ifrån i stället för att börja med att undra om vi har nåt tillstånd. Vi fortsatte till stranden i Tubbared. Det var en perfekt strand med skog runtomkring. Precis en sån som jag hade tänkt mig. Där ställde vi upp bussen igen. Men vi började med fejkade hopp från bryggan och att alla fick springa längs stranden. Sen fortsatte vi med bilder kring bussen och lite varstans. Efter en lång dag var det dags att packa ihop nån gång efter sju. Då hade Marcus kommit ut och skulle flytta bussen från stranden. Han körde fast i sanden och trots försök att putta loss bussen och dra loss den med en annan bil, så satt den fast. Det var bara att gräva fram däcken och se till att alla tog i och puttade.

På söndagen var det dags igen. Vi började med att ta oss ut till Wendelsberg för att ta studiobilder på scenen där. Dessutom blev det en del bilder i källaren. Sen åkte vi vidare till Gamlestaden och ett område där flera hus just rivits. Det blev riktigt bra bilder, och just som vi var klara dök en Securitasvakt upp. Han menade att det gått ett larm i de sönderslagna lokalerna och jag fick legitimera mig. Vi hade inte gått in i några av husen, trots att dörrarna stod vidöppna. Däremot såg vi många andra figurer som strök omkring på området. Bland annat såg vi flera män som slog sönder inne i ett av husen, och grävde i nån grop på rivningsområdet. Men vakten brydde sig inte om det. I stället stod han och väntade på att vi skulle åka iväg. Bra jobbat. Trots små incidenter blev det massor av bra bilder. Än har jag inga att visa, eftersom fotograf Anders har alla. Sen ska jag gå igenom alla 1300 bilder, så det kommer att ta ett tag. Alla kommer förstås inte att användas. Inte för att de är dåliga, utan för att det finns många nästan likadana och det gäller att välja de bästa. Till sist ett tack till alla: UNF:arna som blev fotograferade (Ola Österlund, Nathalie Tennivaara, Rasmus Åkesson, Emma Nilsson, Isaac Ouro-Nimini och Moa Andersson), Anna-Karin och Linnéa, Henrik som körde folkabussen och Anders som fotograferade. Och ett stort tack till helgens hjälte Ola som körde minibussen trots att han inte hade så stor rutin.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. anna k skriver:

    av bilden att döma verkar det mycket lovande, sen att bussen körde fast får stå för marcus.

  2. Mattis skriver:

    Jag håller med.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.