• Okategoriserade
  • 0

Kristen dom

I helgen var bror och Ove och hälsade på. Vi gjorde ett besök på Etnografiska museet där de har en utställning kallad Kongospår. Den handlar om koloniseringen av Kongo, som var riktigt brutal. En otäck roll spelade svenska missionärer som ville sprida Guds ord bland de stackars hedningarna i Kongo. Jag blir arg bara jag tänker på det. De försökte göra befolkningen till västerlänningar, exploaterade landet och rapporterade hem om underliga folk. Undrar hur allt hade varit om de i stället hade lämnat dem i fred. Jag blir fortfarande upprörd över att kristendomen ser sig själv som den enda rätta religionen, och fortsätter att missionera över världen. Låt folk välja vad de vill.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.