• Okategoriserade
  • 0

Pass

I dag har jag varit på besök hos polisen och skaffat mig ett pass. Eller jag har blivit fotograferad och skrivit min namnteckning i alla fall. Passet får jag om en vecka. Det nya systemet för pass verkar inte så genomtänkt. Det ser ut ungefär som på gamla postkontor eller bankkontor. Det finns tio luckor, och i varje lucka sitter en anställd och ska ta hand om den som vill ha pass. Framför varje lucka, där kunden står, finns en kamerautrustning med bildskärm och plats att skriva sin namnteckning. Utrustningen består av två skivor, en till vänster där utrustningen finns, och en till höger som används som vit bakgrund för fotot. Väl framme vid luckan ska man alltså ta av sig sina ytterkläder och lägga ifrån sig väskan nånstans, men det finns så klart ingen plats att hänga av sig eller lägga ifrån sig sina grejer. Och trångt är det. Och där står folk och blir fotograferade inför alla som sitter vända mot luckorna och väntar. Jag förstår om folk tycker att det är obekvämt. Många har ju fårt för att bli fotograferade ändå. Dessutom ska man skriva sin namnteckning på en tryckkänslig yta vid skärmen. Men nån speciell penna har de inte. Man får alltså lägga över ett papper och sen skriva på det med en vanlig bläckpenna. Sen kastar man papperet och datorn har fångat din namnteckning. Det verkar lite omständligt, men det kanske är svårt att skriva om man inte ser vad man skriver.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.