• Okategoriserade
  • 0

Mejl om kristendom

Jag fick mejl om ett av mina dagboksinlägg: ”Sökte på sakralisering och hittade din hemsida. VIlle bara kommentera dina tankar om Debatt 22/11. Hur skulle skolan kunna vara oberoende när den, enligt Sturmark självklart ska propagera för Darwin-teorin. Jag är inte kreationist men anser, som den kvinnliga forskaren att även vetenskapen är en teori som man väljer att tro på. Jag kan även känna mig trött på att de som propagerar för tolerans nästan alltid är totalt intoleranta mot de som vill stå för kristen tro…

Bara några tankar
Annica” Jag måste erkänna att jag har riktigt svårt för folk som har en fundamentalt kristen tro. Som tror att de står för allt som står i bibeln, men som ändå väljer vad de vill stå för. Som väljer att vara emot homosexualism för att det står i bibeln, men väljer bort allt annat konstigt som står i bibeln. Å andra sidan har jag ingen sån aversion mot andra religioner. Jag vet själv inte riktigt vad det beror på. Att vetenskapen är en teori som man väljer att tro på håller jag inte med om. Som att man skulle välja att tro på att telefonen funkar, att tv-apparater finns och att bilar går på bensin. Vad jag kanske inte fått fram tillräckligt tydligt är att religionen har en plats i skolan – på religionsundervisningen. Och där ska alla stora religioner behandlas. Jag citerar mig själv från dagboken här den 25/11 2003: ”Mycket tv blir det idag, men ett till program ska jag ta upp. Nämligen Solo där Frank och Simon Ådahl var gäster. Frank kan verkligen sjunga! Men de pratade också om sin gudstro. Sånt klarar jag inte riktigt av. Det är som att folk inte kan inse att de betyder nåt, att de kan göra skillnad utan någon gud. Det är ju det tro går ut på. Att ge mening åt ett liv som annars inte skulle ha nån mening. Det är sorgligt att folk inte kan vara så starka i sig själva, sorgligt att de behöver nåt att tro på som ger dem den styrkan. Förlåt, mina vänner, om jag trampar på några tår. Men jag säger som nån har sagt, jag minns inte vem: ”Om Gud är så fåfäng att jag måste tillbe honom för att han ska tycka om mig, då kan det vara.” Nåt sånt var det i alla fall. Om det nu finns nån gud.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.