• Okategoriserade
  • 0

Farlig sakralisering

I kväll var det middag med kansliet. Alla var där. Till och med alla som är tjänstlediga just nu. Vi besökte en libanesisk krog på söder. Grym mat, måste jag säga. Och kul att träffa dem man inte ser så ofta. På Debatt i SVT i kväll pratade de om sekularisering och sakralisering. Det finns nämligen en doktorsavhandling som menar att vi i Sverige har vänt trenden med sekularisering och nu går mot sakralisering. Det innebär att vi inte blir mindre religiöst intresserade, utan mer. Jag kan inte riktigt förstå detta. Det finns en fara i att religionen får styra i ett samhälle. Speciellt i dagens läge då kristendomen inte är allenarådande i Sverige, utan vi har ett mångkulturellt samhälle. Desstuom är jag emot religiösa friskolor. Skolan ska vara objektiv i det som lärs ut. Det handlar inte om att förhindra personlig tro, utan poängen är att det offentliga samhället ska vara oberoende. Christer Sturmark som är ordförande i Humanisterna framställde detta på ett mycket bra sätt. I morgon blir jag medlem! Dessutom: Missa inte Lasermannen som börjar på SVT i morgon. SVT1 klockan 21.00.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.