• Okategoriserade
  • 0

Onsdag 5/10

Oj. Vilket långt inlägg det här är. Håll ut. Tisdag Vi hämtar bilen klockan 08.00 och åker sen mot kansliet för att lasta in alla saker som vi ska ha med oss. När vi har kört ett par timmar kommer vi på att vi har glömt tröjorna. Ett samtal till Tobias på kansliet och han skickar dem till Göteborg. Åh, vilken onödig kostnad! Egentligen får man inte köra in med personbil för att lasta av grejer till mässan, men Anton snackar in oss. Framme i Göteborg köper vi spånskivor att affischera på samt växter och en bokhylla på IKEA. Onsdag Vi bygger montern. Jag sätter upp spånskivorna och börjar affischera medan de andra bär baren till montern. Vi lägger mattor och tejpen tar slut. Köpa mer tejp och andra smågrejer. Vi behöver snacks och dryck till baren. Torsdag Mässan slår upp portarna och genast syns kändisar överallt. (Jag listar dem jag kommer ihåg längst ner.) Mer saker måste fixas. Vi spelar poker med ett göteborgsgäng. Jag åker ut rätt tidigt, men Lood åker ut först! Vinner gör Emil. Fredag Det är fullt upp hela dagen. Jag och Anton tänker gå på bokmässan på eftermiddagen, men fastnar hela tiden med andra saker. Det enda vi hinner se är Taschens monter. Det var också den enda montern som man absolut inte får missa. På kvällen käkar jag middag med Anders och Kattis och Totte och Johanna. Efter mycket restaurangletande blir det till sist en riktigt bra Biff Rydberg på 1252 i Linnéstan. Jag är galet trött och vill sova. Anders och Kattis har fått upp snygg tapet i hallen efter fuktskadan. (Det kanske var mest Kattis som satte upp den?) Lördag Vi börjar bli rätt sega. Alltid är det nåt som ska göras och ljudnivån och värmen tröttar ut oss. Bra UNF:are är på plats för att stå i montern. På kvällen blir det bio med Anton och Johanna och Totte. Kalle och Chokladfabriken ser vi. Skruvad film med bra musik! Helt klart sevärd. Sen åker vi till hotellet och stupar i säng. Söndag Sista dagen. Vi ser slutet på allt och spenderar dagen med att planera för rivningen. Klockan 17.00 är vi beredda. Baren och spånskivorna tar UNF Göteborg inför nästa aktivitet i Nordstan den 15 oktober. Vi slänger en massa grejer som blir över och stuvar in resten i bilen. Neonskylten har gjort ett bra jobb! Jag ser en hiss som inte finns och vi får klura ut hur vi ska få ner grejerna från andra våningen. Jag, Anton och Marcus äter avslutningsmiddag på Barsidan (jorå, jag kan restauranger som inte ligger i Linnéstan också!). Köttbullarna var i klass med Karlssons Garage. Måndag Det är dags att åka hem. Äntligen. Vi är ganska trötta men kommer hem i bra tid och lastar av allt på kansliet. Sen är det dags att åka tillbaka med bilen och den måste tankas innan vi lämnar den. Jag har sett en mack som inte finns, men det löser sig ändå tack vare de enkelriktade gatorna som leder oss på rätt spår. Sen upptäcker jag att mitt SL-kort har gått ut under tiden vi var borta, så jag letar efter en kiosk som säljer kort och hittar ingen förrän jag är på Odenplan. Därifrån tar jag tunnelbanan hem. Puh. Tisdag Åter till vardagen. Tidningarna i huset har möte om byte av tryckeri. Jag är med som nån slags tryckexpert och det hela slutar med att vi ska besöka ett tryckeri på måndag. Är de schyssta så blir det ett byte. Varje tidning kan spara 100.000 kronor per år. Äntligen! På kvällen blir det poker med det vanliga gänget. Jag spelar bra men åker ut på en all-in mot Anton. Jag har färg på floppen, men Anton, som har par i åttor på hand har osannolikt flyt. Floppen ger honom en femma. Han behöver alltså en femma och en åtta på turnern och rivern för att få kåk och slå min färg. Och det får han! Bittert. Onsdag I dag har jag varit ledig och tagit det lugnt. En riktigt skön höstdag har det varit. I morgon ska vi utvärdera hur det gick på Internationella torget. Ska bli intressant. Själv tycker jag att vi lägger för mycket resurser på just det här. Jag såg på tv att Göran Hägglund har likadana bågar som mina nya glasögon. Hmm. Kändislistan från bokmässan: Jan Guillou Ann-Britt Ryd-Pettersson (i vår monter, vi har varit med i samma IOGT-NTO-förening hemma i Köping) Horace Engdahl Agneta Sjödin Lars Leijonborg Göran Hägglund The Latin Kings Gudrun Schyman (vi bjöd in henne) Sören Olsson & Anders Jacobsson Bosse Bildoktorn Fredrik Belfrage Hon från Babel Vilgot Sjöman Björn Ranelid Maj-Lis Lööw (hon bemannade vår monter) Carl-Jan Granqvist

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.