• Okategoriserade
  • 0

Måndag 27/9: Götet

I onsdags åkte jag till Göteborg för att vara med på bokmässan. UNF delade monter med övriga rörelsen på Internationella torget. Vi pratade om alkohol som utvecklingshinder i tredje världen. Det blev väldigt intensiva dagar och nu är jag riktigt trött. Fast det var väldigt kul också. Man träffade många roliga och konstiga människor. En farbror undrade om vi inte kunde kämpa mot användningen av uttrycket ”Amerika” och ”Amerikanskt”. Till exempel om nån säger ”Amerikas president” så menar man ju egentligen ”USA:s president”. Jag tyckte nog att vi skulle fokusera på kampen mot alkoholen. En otrevlig journalist fick jag också ta hand om. Hon kom till vår monter och var arg för att ett seminarium hade blivit inställt. Jag visste inte vad hon pratade om, men bad om ursäkt för det. Hon insisterade på att få veta orsaken, och jag lovade att ta reda på det om hon kom tillbaka om en halvtimme. Väldigt aggressiv var hon och visade sitt presskort, som om det gjorde att hon var förmer än andra. När hon kom tillbaka till montern var Sara där, som hade mest koll, och det visade sig att det inte ens var vårt seminarium. Hon gick då iväg till någon annan monter, och Sara bad henne att inte vara aggressiv mot personalen i montern. Efteråt kom den arga journalisten tillbaka till mig, och alla trodde att hon skulle be om ursäkt, men i stället tyckte hon att hon hade blivit illa bemött av mig. Otroligt! Men mässan var trevlig och stor. Trots att jag var där i fyra dagar lyckades jag aldrig lära mig hitta. Det var bara att irra omkring tills jag hittade rätt. En del böcker fick jag med mig hem, mestadels form- och fotoböcker men också en kokbok med husmanskost. Äntligen! På lördagen träffade jag Anders och Kattis för lunch, och sen irrade vi mest omkring på stan. På kvällen var vi på bio och såg Bourne Supremacy, som var en riktigt bra film. Sen fortsatte vi till ett kafé tills jag var tvungen att glida till hotellet och sova för att orka upp dagen därpå. Förra helgen var jag också på bio. Kattis var på besök från Göteborg och vi såg Fröken Sverige. Också det en riktigt bra film. Nu ska jag hem och bläddra i mina fina nya böcker. Till sist: på torsdag ska jag på bankmöte och prata om bankbyte och bolån.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.