• Okategoriserade
  • 0

Lördag 18/8

[Tåget Kolbäck-Sala(-Borlänge) 18.31] Vilken helg! I förrgår ringde jag Jenny, som föreslog att jag skulle komma till Västerås och se premiären av Livvakterna. Jag kände att jag behövde komma ifrån ett tag, speciellt som jag inte har träffat vännerna därhemma på hela sommaren. Spontant svarade jag ja. Samma kväll var jag på en kräftskiva hos en klasskompis, när århundradets åskväder utspelade sig. När jag kom hem hade jag jobb att göra åt en kompis som måste bli klart innan jag åkte. Jag försökte boka en tågbiljett via nätet, men upptäckte att den funktionen var avstängd till 04.00 på morgonen. Nåväl, när jag var klar med det jag kunde göra för tillfället hade klockan närmat sig fyra. Då kunde jag lika gärna vara vaken en halvtimme till, beställa biljetten och sedan sova. Vid halv fem kom jag i säng och före åtta var jag uppe igen. Jag misslyckades med att göra klart det jag lovat min vän, men jag hoppas att han kan förlåta mig. Tåget skulle gå 12.35, och efter en stund på skolan kom jag hem igen 11.45. En snabb packning och pumpning av däcken på morfars gamla cykel blev nödvändig för att jag skulle hinna till stationen. Halv fyra träffade jag Jenny i Västerås. Vi drev runt på stan, fikade, snackade. Strax efter sju mötte vi Marie och slog oss ner på Tabazco. (Håll utkik efter kommande Slitz med Marie Picasso. Jag är ju lite anti såna tidningar, men hon berättade hur bilderna var tänka och det kan bli bra!) Vid åttatiden anslöt Frans och Henrik och vi åt en god middag. 21.45 var det dags för bio. Livvakterna var en helt okej film. Spännande mest hela tiden. Kul att se att det kan göras bra svenska actionthrillers. Kvällen slutade hemma hos Jenny. Vi tänkte se på Papi Raul, men snackade mest. Jag vaknade strax före tio, då Jennys mamma Gerd fixat frukost. Vi satte oss ute i trädgården och åt, och sen blev vi kvar där hela dagen. Gerd är helt otrolig och servade med mat och fika om vartannat. Det underbara soliga vädret gjorde också sitt till. Vi diskuterade företagsbildningar, fakturering och grafiska profiler och skvallrade lite också. Frans kom förbi och redde ut en del skattefrågor. Vi sextiden fick jag skjuts till tåget, glömde bokningsnumret och fick ringa från bilen. Kiosken där man kunde hämta ut biljetter var dock stängd, så jag fick köpa biljett på tåget i stället. Och tur var väl det, för den bokade biljetten kostade 190 kronor och den på tåget 95 kronor. Väl hemma igen saknar jag er redan. Tack för en underbar helg, mina älskade vänner! [Borlänge 02.00] Efter en snabb dusch och byte av kläder gick jag vid niotiden ner till Jaxtorget, där några klasskamrater skulle möta upp. De hade ringt mig på väg till Borlänge och undrade om jag ville hitta på något. Vi fick nys om att kåren hade smygöppning och gick dit. De har just renoverat och fräschat upp ordentligt. Mycket trevligt! Dessutom var det bara lilla baren som var öppen, inte så mycket folk och perfekt för att umgås och snacka. På vägen hem upptäckte jag att det var stjärnklart och hela himlen glänste. Med mina begränsade kunskaper i stjärnbilder lyckades jag bara identifiera Karlavagnen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.