Corona – i dessa märkliga tider

Livet är sig inte likt nu för tiden. Man agerar lite annorlunda, speciellt i relation till andra människor. Förutom att restauranger är stängda, jobbet hänger på en skör tråd och att man ska hålla avstånd till varandra är det två saker som fastnat lite extra.

Häromdagen var jag ute och gick, och framför mig gick en mamma med ett barn i barnvagn. Plötsligt tappar barnet en vante, och min naturliga reaktion är förstås att plocka upp vanten och ge den till mamman. Men i dessa tider var jag inte säker på om hon skulle uppskatta det. Hon har stannat upp och vänt sig om för att plocka upp vanten, och jag bara fortsätter förbi. Det kändes dumt, men det var nog ändå bäst.

För några veckor sen var det stora rubriker om hur folk hamstrade toapapper, och butikshyllorna gapade tomma. Precis då hade jag slut på toapapper hemma och behövde verkligen köpa det. Väl på plats i butiken fanns det förstås bara stora paket med 18 rullar att köpa, och jag kände mig som en idiot när jag promenerade hem från affären. ”Där går en sån där som hamstrar toapapper”, tänkte alla jag mötte på vägen.

 

Nåväl, det här kommer väl också att gå över nån gång – och till dess kan man ju kolla på bra serier. Några tips:

Unorthodox
Om en ung kvinna i New York som tillhör en grupp ultraortodoxa judar. Hon blir ihopparad med en man som hon gifter sig med, men det funkar inte alls. En fascinerande inblick i en annan värld. Bygger på en självbiografi av Deborah Feldman. Miniserie i fyra avsnitt.

Feel Good
En kvinnlig ståuppkomiker flyttar från Kanada till Storbritannien och inleder en ny relation. Vi får följa hur förhållandet utvecklas under sex alldeles för korta avsnitt. Så otroligt välskrivet och välspelat att man hela tiden vill se mer. Mae Martin, som spelar en av huvudrollerna, har skrivit serien tillsammans med Joe Hampson.

The Marvelous Mrs Maisel
Handlar också om en kvinnlig ståuppkomiker, men på ett helt annat sätt. Miriam Maisel upptäcker att hon har talang för ståuppkomedi i 1950-talets USA. Hon vill bygga sin karriär och leva på ståuppkomedi, samtidigt som hennes äktenskap kraschar. Skapad av Amy Sherman-Palladino, som också skapade ”Gilmore Girls”. Finns i tre säsonger än så länge.

The Good Place
En sitcom med Kristen Bell i huvudrollen. Handlar om Eleanor Shellstrop som dör och kommer till himlen. Problemet är bara att Eleanor inser att hon inte borde vara i himlen, eftersom hon inte var en särskilt god människa.

 

Foto: Claire Mueller

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.