Nya favoriter i London

I helgen tog jag en tur till London. Staden bjöd på härligt höstväder och solsken under hela tiden jag var där.

Tanken var dels att köpa en Apple TV, och dels att köpa vinterjacka och vinterskor. Apple TV är en liten pryl som bland annat gör att jag kan strömma video trådlöst från min dator till min tv. Mycket smidigt. I USA och Storbritannien kan man också hyra filmer och tv-program direkt via tv:n, men den funktionen har inte kommit till Sverige ännu.

Jag besökte de vanliga ställena på Oxford Street, i Seven Dials och Covent Garden samt Carnaby Street i Soho. Dessutom blev det några nya ställen också. På Camden Lock Market gjorde jag de roligaste inköpen. I en liten bod fanns kläder av märket Radiobot. Jag köpte tre t-shirts och de känns hemmagjorda på ett charmigt sätt. På vanliga t-shirts har någon sytt applikationer och tryck av olika slag. Här är en av t-shirtarna jag köpte.

londonfall2010_radiobot_DSC_4130

Ett område i London som jag inte besökt tidigare var Brick Lane, en otroligt charmig gata med små butiker och matställen. Jag shoppade ingenting där, men njöt av stämningen och god mat. I en gammal industrilokal fanns ett antal små stånd med mat där jag köpte lunch och sedan satt jag ute på bakgården och åt. Där sken solen och det var riktigt varmt och skönt.

Så skulle jag ju köpa vinterjacka och vinterskor också, men av det blev det ingenting alls. Finns det verkligen ingen som kan göra en snygg och varm vinterjacka? Jag har då inte hittat någon. Vinterskor kanske jag har så jag klarar mig, men jag skulle verkligen behöva en ny jacka.

Nu blev det ändå en del shopping och jag kom hem med fulla väskor. Jag är nöjd med att jag köpte till en incheckad väska på Ryanair-flyget. När jag bokade resan kostade biljetterna hos Ryanair tusen kronor, och med SAS kostade det uppemot 4.000 kronor tror jag. Dagen efter att jag hade bokat fick jag ett nyhetsbrev från SAS om att de släppte sina billiga biljetter. Och då hade det kostat mindre än hos Ryanair. Nästa gång får jag vänta in SAS biljettsläpp helt enkelt.

När vi sen skulle flyga hem och satt i planet och väntade på att taxa ut till startbanan fick vi ett oväntat besked. Det brann i flygledartornet, och det skulle utrymmas och räddningstjänsten var på väg. Det kändes väldigt dramatiskt, och jag såg framför mig att vi skulle bli flera timmar försenade. Mindre än en minut senare meddelade kaptenen dock att faran var över och att vi snart skulle starta. Och vi var hemma på utsatt tid.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.