Fotografera fritt?

En blogg som jag nyligen börjat följa är den amerikanska ”Photography is not a crime”. Det verkar bli allt vanligare att polisen med oschyssta metoder försöker få folk att inte fotografera och filma på allmän plats. Som framgår av namnet på bloggen är det alltså inte olagligt att filma eller fotografera på allmän plats. Precis likadant är det i Sverige, och här händer det också att polisen inte gillar att befinna sig framför kameran. Ni kanske minns händelsen i vintras när en journalist som fotograferade två poliser vid en tunnelbanespärr hotades med att få följa med till stationen om han inte raderade bilderna.

» Bloggen ”Photography is not a crime”
» Blogginlägg om poliserna i tunnelbanan
» Artikel i SvD om poliserna i tunnelbanan
» Fotosidans information om vad man får fotografera

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.