• Okategoriserade
 • 4

Bättre prestanda

Det var dags att göra några förändringar på mattis.se. Mest handlar det om att få bättre prestanda när man surfar på sajten. Därför har jag tagit bort det skript som skalat om bilderna till olika storlekar medan man surfade på olika sidor. I stället har jag sparat alla bilder i olika storlekar på servern, så att de går fortare att ladda. Dagens bild sparas nu i olika storlekar så fort jag lägger upp dem på sajten, men andra bilder har jag sparat om manuellt. Eller, helt manuellt var det inte. Jag tog nämligen hjälp av det förträffliga programmet Automator, som gör det enkelt att utföra upprepade uppgifter. Att skala om alla bilder i bildarkivet till kvadratiska tumnaglar gick på ett kick. Att göra det i Photoshop verkade däremot som en omöjlig uppgift. En ny grej på sajten är att jag har lagt ut alla mina sneakers. Du kan till och med se vilka jag har på mig i dag. Dagens sneakers hittar du alltid på förstasidan.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Lydia skriver:

  Ooo, schysst med sneakers-galleri! Men du skulle haft med årtal också (fast det är klart – tillverkningsår eller köp-år?). Och dagens sneaker var också meget schysst!

 2. Mattis skriver:

  Kul att du gillar det! Och kul att du gillar mina Aditennis-sneakers (dagens sneakers har ändrats sen du skrev kommentaren). Jag har försökt komma ihåg inköpsdatum, så det kommer i galleriet inom kort tillsammans med lite fler grejer.

 3. Katarina skriver:

  Såg att Nike låg med på topplistan. Lite förvånad att du äger inte mindre än två par. Du gillar ju inte Nike ju =P

 4. Mattis skriver:

  Jag vet inte vad som tog åt mig. Men det ena paret är väldigt gammalt och det andra paret använder jag nästan aldrig ändå.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.