London igen

Påskliljor i Hyde Park I helgen var jag i London tillsammans med Kenneth. Jag flög tyvärr med Ryanair, men från Göteborg finns det knappast några alternativ. På vägen in från flygplatsen satt jag och bara kollade på det engelska landskapet. Jag gillar verkligen det bruna teglet och naturen. Och dessutom gillar jag myllret i stadsbebyggelsen. London är alltid lika trevligt, även om vädret inte var det bästa. Det kom några regnstänk ibland och det blåste kallt när solen inte syntes till. Men våren hade ändå kommit längre där. Påsklijorna blommade till exempel för fullt. Utsikt från hotellfönstret Vi åt gott, gick runt på stan och shoppade och såg en film på bio. Ett av ställena vi åt på var Inamo, en väldigt högteknologisk restaurang. Hela bordet var en skärm, där menyn visades. Man pekade på det man ville ha, och inom kort kom det till bordet. Mycket smidigt och överskådligt. Det fanns också ett par spel, en kamera i köket och lite annat inbyggt i systemet. Systemet för beställningar på Inamo Det hade lätt kunnat bli bara en gimmick att locka folk med, men det visade sig att maten var riktigt bra. Rekommenderas. Dessutom hade vi en fantastiskt charmig asiatisk tjej som servitris, som jag blev lite kär i. Dessutom käkade vi lunch på The Diner i Soho. Schysst ställe, och vi fick vänta i baren innan vi fick bord. En annan restaurang som vi var på låg i Chinatown. Tyvärr var det stället inte lika kul. Det kändes mest som att de ville ha in folk, få dem att äta snabbt, och så in med nästa gäng. De hade en lägsta nivå för debitering och väldigt stressad personal. Feng Shui Inn rekommendera inte. Innan vi var på Chinatown-restaurangen hade vi sett Slumdog Millionaire på bio. Det var en grymt bra film – snygg, smart, välspelad och bra klippt. Den borde du verkligen gå och se. Självklart blev det också en del shopping. Det mesta är faktiskt billigare i London än här hemma. Kläder och skivor är uppenbart billigare. Skivor kostar vanligtvis 10–11 pund (120–130 kronor) och en tröja som jag betalade 45 pund (530 kr) för kostar 599 kronor här. På det hela taget en skön helg. Nu ser jag fram emot påsken om en och en halv vecka. Eat – ett snyggt designat ställe för bra färdigmat. Speciellt gillar jag den söta sushin.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Kamilla skriver:

    Köpte du någon jacka då? Känns det inte som att du behöver fler lila sådana?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.