Jag vill ha en sån där!

Sedan Apples vd Steve Jobs presenterade iPhone för ett och ett halvt år sen har jag väntat på att kunna skaffa en. Förra sommaren började den säljas i USA, och först om ett par veckor kommer den till Sverige, nu med bland annat 3G och GPS. Telia har fått ensamrätten att sälja den, och man måste teckna ett abonnemang för att få köpa en. Till lanseringen har Telia presenterat tre abonnemang som de tycker passar speciellt bra till iPhone. Det tycker inte jag. Tre varianter finns det, nämligen iMini, iMidi och iMaxi. Innehållet i iMini är 100 minuter, 100 sms och 100 MB data. iMidi innehåller 250 av varje och iMaxi har 1000 av varje. I de flesta andra länder där iPhone ska säljas ingår fri datatrafik i alla abonnemang, eftersom iPhone bygger ganska mycket på datatrafik. Man kan surfa precis som vanligt, kolla på kartor om man går vilse eller underhållas av videor från Youtube. Priserna är också ganska höga, nämligen 299, 489 respektive 859 kronor. Om man surfar slut på sin datapott så tillkommer 9 kronor per dag som man surfar. Man kan ocks teckna sig för fri data för 199 kronor per månad. Alltså blev jag ganska besviken när abonnemangen presenterades häromveckan. Jag var verkligen helt inställd på att köpa en iPhone, men nu är jag inte lika sugen längre. Så istället för att teckna ett abonnemang hos Telia är jag inne på att försöka få tag i en iPhone utan abonnemang. I vissa länder kommer iPhone att säljas med kontantkort, men frågan är om man kommer undan operatörslåset. Kanske kan jag komma över en i London, dit vi ska precis efter att iPhone 3G har släppts. Tanken är att köra vidare på mitt abonnemang hos Tele2 och bara lägga till fri datatrafik för 99 kronor i månaden. Det roliga med Tele2:s abonnemang är att 1 GB datatrafik kostar 39 kronor. Om man använder mer än så kostar det 15 kronor per MB. Eftersom det går 1.000 MB på en GB, så skulle det alltså kosta 15.039 kronor om man surfar 2 GB. Är det verkligen rimligt? Bäst att teckna sig för fri trafik i stället.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.