• Okategoriserade
  • 2

I Värmlands djupa skogar

Den här helgen är jag på Ransbergs Herrgård i Värmland och planerar för Summer Camp som går av stapeln här i sommar med runt 1.000 deltagare. Det är en helt fantastisk anläggning, med stora fält för tältande och massor av hus och en damm att bada i och skog och fint är det. Summer Camp arrangeras av UNF och Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, NSF. NSF:arna har bra rutin på att göra läger (fast det här lägret ska vara lite annorlunda så att det blir nytt för både UNF:are och NSF:are). Dessutom är jag imponerad av hur lätt det är att samarbeta med NSF:arna, speciellt jämfört med IOGT-NTO. I NSF har man en helt annan inställning till verksamhet. Lokalerna anpassas, allt material ska användas och här byggs om och dras nytt vatten och el och allt möjligt för att underlätta för lägret. Inom IOGT-NTO känns det ofta som att det enda man tänker på är att lokalen ska vara som den alltid har varit. Jag tror att det här kommer att bli ett riktigt bra läger. Hoppas bara att vi får solen med oss. En annan rolig sak är att folk, som vanligt, inte är så bra på engelska. När någon pratade om ”Active Fear” (Active är en organisation, och fear betyder fruktan) så tog det en stund innan jag fattade att det handlade om ”Active Fair” (alltså mässa eller utställning eller så). Vid ett annat tillfälle pratade någon om ”Bitch Party”, fast då förstod jag att det handlade om ”Beach Party”.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Kenneth skriver:

    Håll med om att tanken på ett Bitch Party är betydligt mer spännande än ett traditionellt Beach Party?! 😉

  2. Mattis skriver:

    Haha! Ja, det vore ju kul med nytänkande på alla områden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.