En dagstur till Norge

I går var det dags att hälsa på Emil i Oslo och fira hans födelsedag. Jag, Marcus, Andreas och Rasmus tryckte in oss i en bil och åkte de fyra timmarna dit. På vägen åt vi mat, spelade mängder av skivor och svamlade en massa. Tack vare gps:en (faktiskt uppfunnen 1637, det kan man inte tro) hittade vi rätt utan problem, trots den tjocka dimman. Svårare var det att hitta ingången på huset. Norrmännen placerar tydligen vissa gatunummer runt hörnet från den aktuella gatan. Klurigt. Det var, kanske inte helt oväntat ändå, mest svenskar på plats. Men vi fick också träffa ett gäng trevliga norrmän. De fick förklara såna konstiga saker som deras ”julebrus”, som inte alls liknar julmust utan mer kolsyrad blandsaft. Vi hade med oss ett par succépresenter, nämligen en lysande jultomte att ha i fönstret, och ett pussel med en bild av kungafamiljen. På vägen hem ansträngde jag mig för att inte somna i bilen så att jag skulle somna när jag kom hem i stället. Klockan var runt fyra på morgonen när vi svängde in framför porten, och jag dråsade snabbt i säng. Ett lyckat kalas!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Jörgen skriver:

    Åh, tänk att få ett pussel med kungafamiljen…

  2. Mattis skriver:

    Eller hur!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.