• Okategoriserade
  • 0

Happy Feet

I går såg jag filmen Happy Feet. Den handlar om en pingvin som inte är som alla andra, eftersom han inte kan sjunga och bara vill dansa. Filmen är till hälften förutsägbar och till hälften överraskande. Förutsägbart är att det är en feelgood-film, där den lilla pingvinen till slut blir accepterad för den han är. Men det handlar också om vad vi människor gör med jorden och utfiskningen av haven. Oväntat seriöst, faktiskt. Det finns en del inslag med människor, och eftersom det aldrig blir bra när filmmakarna försöker sig på att animera dem så är det skönt att det är riktiga filmklipp i stället. På det hela taget en skön och sevärd film. Lite smörig på sina håll, men ändå med ett relevant budskap. Fick en Oscar för bästa animerade film. Och drog igång en debatt i USA där föräldrar upprördes av att en film försökte lära deras barn nåt. Hemska tanke. » Filmens officiella sajt

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.