• Okategoriserade
  • 0

USA styr överallt

En officiell handelsdelegation från Kuba har nekats att bo på Scandic Hotels. Anledningen är att det finns en lag i USA som förbjuder företag att göra affärer med Kuba. Och eftersom Scandic Hotels ägs av ett amerikanskt företag så hävdar hotellet att de måste följa lagarna i USA. Jag har inte mycket till övers för USA:s världsherravälde, men det här är ju helt otroligt. Diskrimineringsombudsmannen menar nu att Scandic Hotels i stället bryter mot svensk lagstiftning eftersom hotellet nekat gäster på grund av deras etniska härkomst. Någon utredning blir det däremot inte om inte någon av de personer som blivit utsatta väljer att anmäla behandlingen till DO. Jag citerar Metro: ”Förra året väckte det stor uppståndelse när en kubansk delegation som åkt till Mexiko för att diskutera energifrågor avvisades från ett Sheratonhotell efter påtryckningar från det amerikanska finansdepartementet. Politiker och medier protesterade högljutt mot att USA tvingade sin lagstiftning på andra länder. Från amerikanskt håll hävdades tidigare att lagen även omfattade icke-amerikanska företag vilket fick EU att 1996 dra frågan inför Världshandelsorganisationen (WTO). De internationellt mest omstridda delarna av lagstiftningen har dock aldrig införts.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.