• Okategoriserade
 • 4

Lågvattenmärke

Jag brukar inte tycka speciellt bra om IOGT-NTO:s tidning Accent, men med det senaste numret slår de verkligen något slags rekord. I tidningen finns ett stort reportage som de kallar ”Rika barn dricker mest (…eller går det att kröka glamoröst?)”. I texterna, som har ett tydligt ”vi och dom”-perspektiv, kan man läsa följande faktaruta: ”Den stora handväskan är senaste mode. Den rymmer inte bara plånbok och smink utan också spritflaskan. Handväsketrenden – vad står den för egentligen? Du ser dem överallt. På modesidorna, i butikerna och hängande över kvinnors axlar. Handväskorna. Förra året var de lite mindre, nu har de ökat i storlek och kostar mellan en hundring och tiotusentals kronor. Det är väskorna som avgör vem som har stil och vem som inte har det. Varför så stora? De rymmer gott såväl sminkväska och portmonnä som hårborste och – spritflaskan. Det kanske är dags att ta en titt i tjejernas handväskor när de ska på fest.” Det här är nog det sjukaste jag har läst på länge. Skulle hela det här modet alltså har startats av unga tjejer för att kunna gömma sprit när det är dags för fest? Det låter mest som att artikelförfattaren själv verkligen ogillar stora handväskor. Och vad har priset på handväskor med någonting att göra? Det här är ju pinsamt. Ska det här ge oss någon som helst trovärdighet i den alkoholpolitiska debatten?

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Hull skriver:

  Lågvattenmärke var ordet, sa Hull.

 2. Mattis skriver:

  Väl talat!

 3. Lydia skriver:

  Det där hade jag förträngt. It's all coming back to me now. Usch. Dags för feedback kanske? Anton?

 4. Mattis skriver:

  Usch var ordet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.