Sri Lanka del 1

Eftersom jag förstår att ingen kommer orka läsa fem sidor om min resa, så tar jag till ett knep och delar upp det. Här kommer alltså inledningen, håll till godo.

Arlanda flygplats
När jag kommer till Arlanda för att ta planet till Sri Lanka är flygplatsen nästan helt öde. Klockan är snart halv tio och det är bara vid incheckningsdiskarna till Sri Lanka som det finns folk.

Jag går och ställer mig i kön och kommer ganska snabbt fram till disken. Jag checkar in min stora väska (som väger exakt 20 kg) och går sen bort genom den tomma hallen bort mot säkerhetskontrollen.

Det går snabbt att komma igenom där också och jag går ointresserat genom de trista taxfreebutikerna. För att komma till min gate måste jag gå igenom en passkontroll, och när jag väl sitter där är det nästan två timmar kvar tills planet ska lyfta. Och när vi väl får gå ombord på planet så dröjer det länge innan de börjar taxa ut på banan.

Den första mellanlandningen blir i Köpenhamn, där fler resenärer ska gå ombord på planet (hur de gör på hemresan vet jag inte, för då flyger vi direkt till Stockholm.) Men innan vi landar där ska vi hinna bli serverade fika. Vi får en brownie och juice. Under resan blir vi serverade inte mindre än fyra mål mat, så oss går det inte någon nöd på.

Men det är tur att den här resan har börjat bra, för i Köpenhamn får vi gå av planet och vänta på flygplatsen där i en timme. Roligare saker kan jag tänka mig att göra mellan ett och två på natten.

När vi går på planet igen får vi en nattmacka och de börjar visa filmer. Fast för att få höra ljudet måste man köpa hörlurar med de rätta kontakterna av personalen. Det finns i alla fall en hel massa olika filmer att välja mellan, och några av de textade filmerna kanske man kunde slänga ett öga på om det inte var för att jag var så trött. Personalen berättar också att vi kommer att mellanlanda i Sharjah i Förenade Arabemiraten klockan 06.00, svensk tid, och att de kommer att väcka oss ett par timmar innan det och servera frukost. Tack, men jag är nog mer intresserad av att sova just nu.

Nåväl, vi kommer till Sharjah och får vänta där mellan 10.00 och 11.00, lokal tid. Här måste vi dessutom gå ut i vänthallen och gå igenom säkerhetskontrollen igen. Det fördrev i alla fall lite tid.

Väl ombord på planet igen är det snart dags för middag. Vi har åkt fem timmar framåt i tiden, och det känns verkligen inte som att det är dags att äta middag redan.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.