• Okategoriserade
  • 0

Söndag 21/11

I helgen har jag varit på tokigt kalla Saxenborg. Fantastiskt fint är det med all snö, men riktigt kallt också. UNF har haft kampanjsamling och informerat om upplägget på höstens och vårens kampanjer. Jag har inte haft någon speciell uppgift, mer än ett möte på förmiddagen i dag. Dessutom passade jag på att fota och skriva till unf.se. En del bilder kommer här under veckan. Men kul har jag haft! Mycket bra folk var på plats. I fredags natt låg vi till exempel vakna till halv fyra på natten och pratade om fysik och relativitetsteori och strängteori. Vad gäller enheterna meter, kilo och liter så kan jag klargöra att en meter är den sträcka som ljuset går på 1/299 792 458 sekund. Ett kilo är detsamma som massan för standardvikten som finns i ett valv i Paris. Att använda 1 liter (1 kubikdecimeter) vatten som definition på ett kilo visade sig vara för inexakt, så det slutade man med 1889. Både kubikmeter och liter är SI-enheter för volym, men ingen av dem är en grundenhet. I morgon ska jag vara ledig. Nu säger jag god natt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.