• Okategoriserade
  • 0

Torsdag 1/7

I dag såg jag OS-facklan när den sprangs genom stan. Det var en fantastiskt onödigt lång karavan med polisbilar och säkert tio polismotorcyklar. Dessutom några bussar och en hel hög sponsrade Volvo-bilar. XC90, såklart. Och så en kille med en fackla. Fantastiskt ospännande. Men nu har jag sett i alla fall den. I morgon: IKEA. Det går en gratisbuss från stan och ut till Kungens kurva. Jag har åkt den en gång tidigare när vi skulle handla till jobbet. Jag tycker att det är lite otäckt; man känner sig köpt på nåt vis. Men nu ska jag ju ändå dit och då är gratisbussen det smidigaste sättet. En annan sak med tanke på allmänna kommunikationsmedel: Jag förstår inte riktigt hur en del tänker när de åker tunnelbana. På tågen är alla platser grupperade om fyra, så att man sitter två och två mot varandra. När tåget stannar till vid en station och folk kliver av så kan det hända att en sån grupp om fyra platser blir helt ledig. Om då någon som är kvar på tåget delar sin grupp om fyra platser med nån annan, så passar den personen ofta på att flytta sig till de lediga platserna. Varför? frågar jag mig då. Det kommer ju på nya passagerare på samma station, och så får man i alla fall dela sina platser med någon annan. Jag förstår inte.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.