Vårens ljud

Här är några härliga musiktips som jag har snappat upp på sistone och som passar till vårsolen.

 

 

Dina Ögon – Mormor

När jag hörde den här låten på radio första gången så visste jag inte om det var en ny låt eller en gammal som jag aldrig hade hört förut. Det finns inget band som låter så här i dag, med härliga vibrerande stråkar. Känsla av både Marvin Gaye och Ted Gärdestad. Och sångerskan Anna Ahnlund har en helt egen frasering.

 

 

Everything But The Girl – Nothing Left to Lose

Under nittiotalet var Everything But The Girl mina stora favoriter. Sen blev det tyst. I 24 år. Nu gör de comeback och det låter fantastiskt. Och videon till förstasingeln ”Nothing Left to Lose” är ett konstverk i sig.

 

 

Cian Ducrot – I’ll Be Waiting

Cian har gjort succé på sociala medier med sina överraskande framträdanden ute bland folk – ofta tillsammans med en kör. Låten och rösten är fantastisk.

 

 

Ulrik Munther – Närmare himlen

Inte direkt en ny låt, men ny för mig. Det är faktiskt lite underligt att han inte är mer känd än vad han är. Den här låten är från hans senaste album, som kom 2015. Hoppas att det kommer ny musik snart.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.