Kameran får komma ut

I dag var jag i Vättlefjäll och provade kameran. Jag blev imponerad direkt, alla bilder såg fantastiskt bra ut i displayen på kameran. Färgerna såg väldigt fina ut och jag tänkte på testet som Cyberphoto gjorde där de sa att bilderna ser ut som det gjorde i verkligheten. Jag kan bara hålla med.

Jag gick runt där i skogen och vid sjön en stund och fick med mig några fina bilder och kände mig nöjd. När jag kom hem förde jag över alla bilder till datorn och började kolla igenom dem. Alla var oskarpa. Jag blev väldigt besviken, för varenda bild såg verkligen oskarp ut. Jag tänkte att jag kanske kunde skala ner några och lägga upp på Instagram. Det kanske de skulle funka till.

Sen insåg jag att Bridge, som jag kollade på bilderna i, hade skapat lågupplösta förhandsvisningar och skalat upp dem till min 27-tumsskärm och det gjorde att de såg oskarpa ut. Jag kunde ändra en inställning, se skarpa bilder, och andas ut.

Här är några av bilderna som jag fick med mig hem i dag. Jag har bara ändrat exponering och kontrast, inte gjort någon avancerad redigering, bara för att visa hur bilderna ur kameran kan se ut.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.