SD blir bara värre och värre

Nu har Sverigedemokraternas Kent Ekeroth motionerat i riksdagen om att invandrare ska registreras. Detta för att man ska kunna föra statistik över hur brottsbenägna de är. Petter Larsson på Aftonbladet förklarar hur idiotiskt det är.

Det har också blivit en hel del debatt om huruvida SD är fascister eller inte. Dario Espiga, som sitter i kommunfullmäktige för SD i Göteborg, ville polisanmäla alla i fullmäktige som kallar SD för fascister. Han anser att det är förtal, men verkar inte känna till att inte inte finns något som heter förtal när det gäller organisationer eller företag.

Åsa Linderborg på Aftonbladet reder ut begreppen och visar att SD mycket riktigt kan kallas för nyfascister.

Här kan man läsa Kent Ekeroths motion. I sin argumentation försöker han få det till att brottslighet är kulturellt betingat, trots att forskning visar motsatsen. Han vill registrera alla som har utländskt påbrå. Man behöver inte själv vara född utomlands för att hamna i hans register. Det räcker med att någon av föräldrarna är född utomlands.

Jag avskyr när folk viftar bort forskning med åsikter. Och jag avskyr när människor delas upp i bra och dåliga beroende på var de är födda.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.