• Okategoriserade
 • 18

Jag byter jobb!

Jag har fått jobb på en tidningsbyrå i Borås, och flyttar ner dit eller till Göteborg om ett par månader. I dag meddelade jag min chef och mina kollegor om att jag ska sluta på UNF. Jag hoppas att det blir en snabb nyrekrytering så att det blir en bra överlämning innan jag slutar. På byrån i Borås blir jag ansvarig för några av deras tidningar. Tjänsten är en kombination av projektledare och redigerare, och min titel blir formgivare. De andra på byrån är antingen skribenter eller redigerare, och ingen av dem är formgivare. Därför vill de ha in min kompentens för kommande omgörningar och nya tidningar. I annonsen för jobbet stod det att det var ett långtidsvikariat. Jag tänkte att det nog var på ett år, och det skulle vara ett bra sätt att bli mer inriktad på tidningar. Då skulle det kanske vara lättare att få liknande jobb efter det. När jag var på intervju visade det sig att vikariatet bara var på sju månader, så då var jag tveksam till att ta det. Men när chefen ringde upp och erbjöd mig jobbet så var det en tillsvidareanställning, och då tackade jag självklart ja. Jag börjar i månadsskiftet maj/juni, och nu letar jag efter en lägenhet. Helst ska det vara i Göteborg, men det funkar med Borås också till en början. Om jag har tur kan jag byta min lägenhet här i Stockholm mot en i Göteborg. Jag ska kolla med hyresvärden i nästa vecka hur de ställer sig till det. När man ska flytta för att byta jobb brukar det inte vara några problem, men jag har ju å andra sidan inte bott här så länge. Jag ser verkligen fram emot att byta jobb, även om det är trist att lämna UNF och de trevliga människorna på IOGT-NTO. Men jag känner att jag börjar bli lite för gammal för att jobba på UNF, och dessutom har jag gjort det mesta som går att göra där. Jag ville verkligen inte vara en av dem som fastnar och bara jobbar inom rörelsen. Det känns skönt att jag nu har två månader på mig att avsluta alla projekt på UNF och förhoppningsvis kunna göra en bra överlämning till den som kommer efter mig. Det ska bli spännande att se vem det blir.

Du gillar kanske också...

18 svar

 1. Hull skriver:

  Jävligt kul att du fick jobbet, även om det inte är någon nyhet… 🙂

  Däremot är jag skeptisk till att det hinner komma in någon ny innan du slutar. Många är de gånger då rekrytering har tagit låååång tid.

 2. Mattis skriver:

  Tack!
  Rekryteringen tar säkert längre tid än jag hoppas. Jag får ligga på lite.

 3. Kenneth skriver:

  Jättegrattis matteponken!

  Trist att du lämnar sthlm men kul för dig att du hittar till andra sidan av Sverige eftersom du suktat dit ett tag.

  När det gäller lägenhetsbyte så känns det som du har ett tillgodohavande hos Wallenstams..

 4. Mattis skriver:

  Verkligen. Nu får de gottgöra att reparationerna drog ut på tiden.

 5. Lydia skriver:

  Det känns som om det var igår vi pratade om det här…heh. Grattis! Verkligen roligt för dig. Vi stackare som är kvar får dra ihop ett nytt gäng. Jag tror att kriteriet för att vara med ska vara att man inte gillar gamla pizzerian.

 6. Mattis skriver:

  Ärligt talat var jag lite orolig att folk tog med sig matlåda på nya stället, men så var inte fallet.

 7. Hull skriver:

  Helvete. Jag kommer hamna i ständig minoritet när det gäller matställen… Mathias, stanna kvar!!!!

 8. Mattis skriver:

  Shit, det hade jag inte tänkt på. Det blir gamla varje dag tills jag slutar!

 9. Kerstin skriver:

  Grattis! Men nu lämnar du mig i sticket med fotbollsgalningarna.

 10. Mattis skriver:

  Och alla de andra galningarna. Sorry.

 11. Helene skriver:

  Grattis!!!

  Och till Anton: Jag kan stödäta med dig någon gång då och då 🙂

 12. Mattis skriver:

  Schysst! Vi får försöka göra övergången så smidig som möjlig.

 13. Åsa skriver:

  Grattis! Vet att du både velat ha nytt jobb och velat till Göteborg ett tag. Hoppas det blir kanon!

  Och nu behöver jag inte vara orolig för att ditt liv blir innehållslöst när garderobsdörren är fixad!

 14. Mattis skriver:

  Jag är lite orolig för att förvaltarnas och fastighetsskötarnas liv kommer att bli innehållslösa.

 15. wagner skriver:

  GRATTIS! STORT GRATTIS! Då flytter vi till Göteborg samtidigt. Blir ju perfekt!

 16. Mattis skriver:

  Jag får passa på att gratulera dig också! Det blir bra det här!

 17. emil skriver:

  skoj mattis! göteborg samtidigt! 🙂 du har gjort ett grymt jobb på unf. nu ska jag introducera dig till mina bästa ställen i göteborg.

 18. Mattis skriver:

  Tack! Och vi ses där nere!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.